Sıkça Sorulan Sorular

Ürün Fiyat Listesi

Dergi Tasarımı Nasıl Hazırlanır?

Kendi dergi tasarımı oluşturmak gerçekten eğlenceli olabilir, ancak nereden başlayacağınızdan emin değilseniz göz korkutucu bir işlem olabilir. Çoğu şeyde olduğu gibi, başlangıç genellikle en zor kısımdır.
 
Bu makale baskı için, dergi tasarımıyla ilgili bilmeniz gerekenleri içerir, ancak burada belirtilen tasarım teknikleri ve kaynaklarının çoğu, e-dergi oluşturmak için de geçerlidir.

Bir Şablonla Başlamayı Düşünün

 

Dergi tasarımında yeniyseniz, hazır şablon ile başlamak doğru bir tercih olacaktır. Dergi şablonları çok değerlidir. Ana sayfalarla, sayfa numaralarıyla veya başlık stilleriyle uğraşmanıza gerek kalmadan derginizi özelleştirmenize doğrudan olanak sağlar. Hazır şablonlar tasarımcılar tarafından dergiler için oluşturulmuş olan hazır tasarımlardır. Bu şablonlar aracılığı ile tasarım derdinden kurtulursunuz. Tabi sizin şablonunuzu daha önce bir başkası kullanmış olabilir. Tamamen özgün olmak istiyorsanız kendi tasarımınızı oluşturmalısınız.

Çoğu şablon standart boyutlarda yapılır ve baskı için optimize edilmiştir. Dışa aktarırken hiçbir sıkıntı yaşamayacağınızı garanti eder. Görsellerinizi ve yazılarınızı yerleştirdikten sonra direk olarak baskıya yollayabilirsiniz.

Tek yapmanız gereken şablonu indirmek, Adobe InDesign uygulamasında açmak ve görüntüleri kendi metninize yapıştırarak düzenlemeye başlamak. Çok çeşitli görünümler oluşturmak için, şablonları yazı tipleriyle veya renk örnekleriyle değiştirerek benzersiz yapabilirsiniz.
 
Piyasa üzerinde ücretli ve ücretsiz olarak bulabileceğiniz birçok şablon bulunuyor. Hazır şablon kullanmak istemez iseniz kişiye özel bir tasarım yaptırabilirsiniz. Bünyesinde grafiker bulunduran dijital ajanslar size bu konuda yardımcı olacaktır. Ücretli ve ücretsiz şablonlar için internette biraz araştırma yapmanızda yarar var. Çoğu şablonun renk ve yazı tipinde oynamalar yapmanız mümkündür.

InDesign'da Kendi Dergi Şablonunuzu Oluşturun

 

Alternatif olarak, InDesign'ı kullanma konusunda biraz deneyiminiz varsa, kendi dergi şablonunuzu sıfırdan oluşturmak gerçekten tatmin edici bir işlem olabilir ve dergi oluşturmanın daha teknik yönlerinden bazılarını öğrenmenize yardımcı olabilir.
 
Bir şablon, en temelde, derginin içi için ayrı bir kapak sayfasından ve ayrı bir kapak şablonundan oluşan bir InDesign belgesidir.
 
İç sayfalar belgesinde, sayfa numaraları ve çalışan başlıklar gibi bir dizi sayfaya uygulanan öğeleri içeren ana sayfalar bulunmalıdır. Temel bilgileri öğrendiğinizde bunlar hızlı ve kolaydır. Eğer bu program hakkında bir bilginiz yok ise eğitimini almayı düşünebilirsiniz.
 

Üye Kaydı
Lütfen zorunlu alanları doldurunuz.

Lütfen daha önceden kayıt olunmamış bir e-posta giriniz.

Üye Giriş
Bilgiler Yanlış.



veya


veya şifrenizi mi unuttunuz?

Şifremi Unuttum

Şifre Yenileme Talebi

Whatsapp Destek Hattı
Whatsapp