Ürünü için ücretli tasarım desteği istiyor musunuz?
Evet Hayır
Tasarım desteği ücretlidir. Tasarımınız hazır ise "Hayır" butonuna basarak alışverişinize devam edebilirsiniz.
Grafik tasarım, bir konuyu veya düşünceyi anlatmak için görselleri ve metinleri organize etmektir. Bir Grafiker, çizgiler, resimler, desenler ve yazılar kullanarak gözün anladığı oranla estetik bir biçimde yerleştirir. Böylelikle, ortaya çıkan ürün dikkat çekici olmakta ve mesajını daha iyi vermektedir. Profesyonel olarak çalışan tüm basım noktalarında grafik tasarımcı desteği almak, yapılan işin kalitesi ve farkındalık açısından gereklidir.
Grafik tasarım, baskı işinde çok önemlidir. Yapılacak olan kartvizitlerden tutun, kataloglara ve afişlere kadar, tüm basılı evraklarda grafik tasarım yapılmaktadır. Bir firmanın ürettiği ürünlerin veya verdiği hizmetin müşteri odaklı olması için, yani müşteri tarafından iyi algılanması grafik tasarımcı sayesinde olmaktadır. Verilmek istenilen mesaj doğru anlaşılmalıdır. Bu nedenle de grafik tasarımcı renk ve desenleri, metinleri organize edip daha anlaşılır ve hatta dikkat çekici yapmaktadır. Son yıllarda bilgisayar üstünde yapılan bu düzenlemeler, baskı aşamasının ilk durağıdır. Renklerin canlı ve resimleri destekleyici olması, sayfa düzenindeki kompozisyonların sıkmadan, akıcı ilerlemesi ve amacını anlatan bir şekilde olması grafik tasarımcının baskı öncesi çalışmalarıdır. Bilgisayar sistemleri içinde, grafik tasarım için üretilmiş bazı MAC, PC, grafik ve montaj programları sayesinde her türlü tasarım yapılmakta ve müşteriye baskı öncesi prova tasarımlar gösterilebilmektedir. Böylelikle, siz baskı sonrasında kataloğunuzun, kartvizitinizin ve afişlerinizin nasıl olacağı hakkında fikir sahibi olarak değişiklikler yaptırabilirsiniz. Siz onayları verdikten sonra, CTP ( kalıp çıkarma ) yapılarak, ozalit baskı makinesi veya ofset baskı için hazırlıklar başlar.
Baskı öncesi hazırlığın en önemli noktası grafik tasarımcının görsel malzemeleri düzenlemesidir. Dialar ( resim ), opaklar ( basılı fotoğraflar ), kolajlar ve tasarımlar bu malzemelerdir. Dia; dialar net ve en az 300 DPİ olmalıdır. Düzenleme şansı olmayan dia, bilgisayarda program ile düzeltilemez. Koyu renk veya solgun kalmış dialar, tarama esnasında renklerde ton oynamalarına sebep olmaktadır. Bu nedenle dia, iyi ışıklanmış ve net olmalıdır. Opak; aslında baskıda kullanımı en yanlış olan resimlerdir. Fakat günümüzde en fazla opaklar kullanılmaktadır. Opaklar, negatiflerin ve diaların fotoğraflarıdır. Tasarım (illüstrasyon); grafik tasarımcının veya ressamın çizdiği resimlerdir. Kolaj; çeşitli yerlerden dergilerden, gazetelerden kesilerek bir sayfada oluşturulan çalışmalara verilen isimdir. Tüm bu dia, opak, logo ve kolaj tasarımlar grafik tasarımcı tarafından toplanarak tarayıcıda taranıp, uygun kadrajlar verilip tasarıma karar verildikten sonra, marj tanımları ve kesim payları hesaplanır. Bilgisayarda, sayfa düzenleme olarak orijinal net ebadı verilir ve çalışma bittikten sonra kullanılan zemin üzerinden kesim payları oluşturulur. Bundan sonra montaj yapılır. Montaj, çok sayfa basılacaksa tabakaların katlanarak sayfaların üst üste gelmesi işlemidir. Tram ayarları ve kağıt seçimleri, kalıplar hazırlanarak baskı öncesi işlemler bitmiş olur.
Yukarıda anlattığımız tüm baskı öncesi işler, sorunsuz ve hatasız olduğunda kaliteli basım işi gerçekleşmektedir. Profesyonel, işini iyi bilen iyi matbaa ustaları ve grafik tasarımcı ekibi ile çalışan İstanbul Ofsetin farkı buradadır.