Broşürler içerisinde genellikle dikkat dikkat çekici yönelimleri bir arada hazırlamak ve verilmek istenilen mesajın doğru şekilde okuyucuyla buluşması gerekmektedir. Bu yüzden de firmalar ya da organizatörler, olabildiğince güçlü şekilde bu yapıyı ortaya çıkartmaya çalışmaktadırlar. Bu yapılar içerisinde kaliteli bir broşür olması için öncelikli olarak kurumsal olduğu gözükmesi gerekmektedir. Broşür hazırlanması konusunda dikkat edilmesi gereken ayrıntıları aşağıda yer alan bütün ayrıntıları bir araya getirmektedir. Broşür nasıl hazırlanır maddeler için sizde aşağıda yer alan içerikleri kullanabilirsiniz.
Etkili bir broşür hazırlamak için yapılması gereken ayrıntıları bir araya getirmek için ilk adım olarak, bunu hangi amaçla ve hangi koşullarda paylaşacağınızı seçmeniz gerekmektedir. Bu yüzden de sizin için doğru avantajları bir araya getirmek zorundayız. Benzer içeriklerin aksine A4 broşür örnekleri olarak da değerlendirebileceğiniz şekilde kullanabilirsiniz.
Broşürler arasında seçim yapmak için, kaliteli bir broşür şablonu tercihi yapmanızda fayda vardır. Broşürlerde yukarıda da belirttiğim gibi renk paleti ve kaliteli bir yazı puntosu olması en önemli durumlardan birisidir gerekmektedir. Bu puntolar arasında tercih yapmak için öncelikli olarak benzer işleri deneyim etmeniz gerekmektedir. Farklı koşullarda oluşabilecek alternatifler arasında tercih yapmak için, sloganı da iyi seçmeniz gerekmektedir. Seçim yapacağınız yerde ve zamanda bu broşürü nerede paylaşabileceğinizi de seçmeniz gerekmektedir.
Etkili bir broşür kullanmak için, renklerinizi ve sloganınınızı iyi bir fotoğrafla da süslemeniz gerekmektedir. Bu yüzden de siz de kendi fırsatları kendi lehinize çevirebilmek için olabildiğince mantıklı bir şekilde olguları bir araya getirmek için adım atmalısınız. Broşür katlama örnekleri arasında seçim yapmak için kaliteli bir şekilde broşürü profesyonel bir grafik tasarımcıyla çalışmanızda fayda olacaktır. Kendiniz seçim yapmak ve farklı tercihler oluşturmak için de İllustrator de kullanabilirsiniz. Siz de unutamayacağınız kalitede bir broşür hazırlamak istiyorsanız, bugün iyi bir deneyim yaşayabilirsiniz. Etkili bir broşür hazırlamanın avantajını yaşamak istiyorsanız, içerikler içerisinde dengeyi gözünüze hoş gelecek ve okunaklı şekilde yapmak zorundasınız.
Etkileyici broşür örnekleri arasında tercih yapmak için sizin içinde kolay olacaktır. Bu örnekler arasında Corel Draw, sizin için en basit ve kaliteli deneyimleri yansıtmanız için hoş farklılıkları bir araya getirebilecektir. Bu yüzden de program içerisinde örnek şablonları kullanarak kendinize hoş bir tasarım oluşturabileceksiniz. Fırsatınızı kendi lehinize çevirmek için hoş görselleri ve fotoğrafları kullanabilirsiniz.
A4 ve A5 tasarımlarda aslında büyük farlılıklar yoktur. Ancak bu tasarımların kullanım amaçları arasında büyük farklılıklar oluşabilir. A4 tasarımları genellikle afiş olarak kullanılabilirken, A5 tasarımlar broşür tasarımlarında kullanılmaktadır.
A4 ve A5 kağıt aracılığı ile yapılan broşürler ve afişler uygun programlar aracılığı ile tasarlanır. Bunlardan en çok kullanılanı corel draw adobe illustrator programıdır. Bu uygulamalar aracılığı ile kendinize bir tasarım yapabilirsiniz.
İki program çalışma olarak birbirinden farklıdır. Abode programlarına hakim iseniz illustrator programında zorluk çekmezsiniz. Hazır şablonlar kullanabileceğiniz gibi kendi çizimleriniz ilede sektörde farklılık yaratabilirsiniz.
Firmaların piyasaya sürmüş oldukları yeni açılan mekanların ya da farklı ürünlerin reklamını uygun fiyata ve kolay yoldan insanlara tanıtmak için broşür tercih edilmektedir. Broşür genelde tek sayfadan oluşmaktadır. Ön ve arka kısımlarında firmanın ürünlerine ya da yeni açılan mekanın özelliklerine, adresine yer verilmektedir. Tüketicilerin dikkatini çekmek için broşür tasarımının oldukça kaliteli ve dikkat çekici bir özellikte olması gerekmektedir.
Broşür tasarlama sırasında kesim ve katlama yerlerini Illustrator’ de, zeminini PS’de tasarlayacağız. Tasarımı tamamlanan broşürü baskıya göndereceğiniz sırada PDF formatında kaydederek işlem yapmanız size avantaj sağlayacaktır. Broşürünüz için internetten indirdiğiniz bir fotoğrafı zemin olarak kullanıyorsanız baskıya gideceği için PS’de .gift ve CMYK formatı ve ayarlarına göre çalışmanız gerekmektedir. Adobe Illustrator’ de File> New şeklinde ilerleyerek CMYK ve 300 dpi baskı kalitesi ve print seçerek yeni bir sayfa oluşturarak çalışmaya başlamak gerekir. Bu işlemi yapmamızın nedeni broşürün baskıya gidecek olmasından kaynaklanıyor. Oluşturmuş olduğunuz bu yeni sayfayı broşür klasörünüz içerisine kaydedin.
Sayfa boyutları yükseklik 210 mm, genişlik 300 mm olacak şekilde belirleyerek çalışma sayfanızı yatay bir şekilde ayarlayın. Broşürün taşma, kesilme payı her yönden standart olarak 3 mm olacaktır. Sayfa dilini Türkçe ayarlayınız. Yapmak istediğiniz diğer ayarları File> Document Set Up kısmından bakıp kendinize göre özelleştirebilirsiniz. Şunu belirtmemiz gerekiyor ki Adobe Illustrator kısmında yapacak olduğumuz tüm çalışmalarda sayfa ölçüsü birimi olarak ‘mm’ kullanmaktayız. Kendi bilgisayarınızda ki program da ölçünüz mm’den farklı ise Edit> Preferences> Unit şeklinde ilerleyerek mm yapabilir ya da size kolay gelecek bir birime dönüştürebilirsiniz.
Broşür tasarımı yaparken Layerlı çalışma yapacağımız için mevcut layeri ‘ zemin’ olarak adlandıralım. Layer yazısının üzerine çift tıklayarak isimlendirme yapılabilir. İkinci layerimizi de açarak buna da ‘ bıçak’ adını verelim. Klavyenizde ki alt tuşuna basarak Rectange ile 100/210 mm ’lik bir parça oluşturunuz.
Broşürünüzün PS’de taşma payını düşünerek her kısımdan 3 mm olacak şekilde yükseklik 216 mm genişlik 306 mm ebatlarında olacak şekilde 300 regotion pix/inch, CMYK ayarları doğrultusunda bir sayfa açalım. Yeni açılan bu sayfada broşürün zemin kısmını oluşturacağız. Sayfa ölçülerini net bir şekilde görebilmek için Rulers cetvelini açmanız gerekmektedir. Broşürü 3 eşit parça haline getirmek için sırayla aşağıda ki işlemleri yapmak gerekiyor:
Illustrator’ de yükseklik 2 mm, stroke 0,25 mm ve kesik çizgi oluşturmamız gerekmektedir. Bu işlemi her iki sayfada da oluşturmanız gerekiyor. Baskıya gidecek olan ürünlerde kesikli çizgiler katlama, düz çizgiler kesme olarak kural haline getirilmiştir. Bu bilgiyi atlamayarak hareket etmemiz gereklidir. Alt+ shift tuşunu kullanarak broşür tasarımınızı kopyalayabilirsiniz.
File>Place ile Links klasörü içerisinden mevcut olan PSD’yi Illustrator’ a aktaralım. Ardından File> Save ile kaydetme işlemini gerçekleştirelim. PS’de ön dosyayı mavi renge boyarsanız daha iyi olacaktır. Çalışmalarımız sırasında Broşür Ön ve Broşür Arka olacak şekilde iki farklı PSD dosyası oluşturmuş olmamız gerekli. Bu dosyaları PS’de açalım. Yapmış olduğumuz broşür çalışmamızı Illustrator’ de iken hazırladığımız broşür baskı klasörünün içerisine PDF olacak şekilde kaydederek baskıya hazır bir hale dönüştürebilirsiniz. Bu işlem size baskı sırasında da kolaylık sağlayacaktır.
Yaratıcı Kartvizit İle Sektörünüzde Öne Çıkın Kartvizitin en yalın tanımı; kişi ya da ...
Online Matbaa Nedir ve Avantajları Nelerdir? Teknolojinin dünyada bu kadar hızlı gelişmesi beklen...
Reklam Ajansları İçin Kaliteli Matbaanın Önemi Reklam ajansları için kaliteli bir m...
Kurumsal Kimlik Nedir? Kurumsal Kimlik Çalışmaları Nasıl Oluşturur? Kurumsal kimlik çalı...